The Chef Diaries
February 09, 2007
Begedil T@uhu
** Mama rajin masak begedil ni masa kitorang kecik2 dulu **Bahan-bahan3 keping tauhu putih (dilecek)1 biji ubi kentang (direbus dan dilecek)(*)1 ulas bwg merah & putih (ditumbuk)(*)4-5 biji lada hitam (ditumbuk)(*)Daun sup (dicincang halus)(*)Sos Tiram(*)Garam(*)Seasoning Maggi (kalau xde xpe)1 biji telur (amik yang putih je)Tepung KFC (kalau xde xpe)Minyak untuk deep fryCara-cara++ Lecekkan tauhu dan ubi tadi++ Bila dah hancur masukkan bahan-bahan (*) (ikut sukatan sendiri)++ Gaul sampai sebati dan buatkan ia supaya menjadi bulat++ Panaskan minyak++ Celur begedil yang dah dibulatkan tadi kedalam telur++ Kemudian lalukan kat atas tepung KFC dan goreng++ Angkat bila warnanya dah keemasan..(kengkadang aku buat sampai terhangus hehehe)
dikongsi oleh chef ::
16:58 ::
0 komen

Post / Read Comments
