The Chef Diaries
January 19, 2007 S@us@ge Bertelur

** Ni resepi ciptaan aku sendiri..resepi org malas hehehe **

Bahan-bahan

4 btg sosej (potong menyenget)
1 biji telur (dipukul)
1 ulas bwg putih (dicincang)
1 ulas bwg merah (dicincang)
Sos tiram
12 biji lada hitam (ditumbuk) yg serbuk pun boleh..tp x power
Marjerin (untuk menumis)

Cara-cara

++ Panaskan marjerin
++ Tumis bawang yang dicincang hingga kekuningan
++ Masukkan sosej, kacau seketika (takyah masak lama sgt pun)
++ Masukkan telur yang telah dipukul dan kacau
++ Tambahkan sos tiram dan serbuk lada hitam (takyah letak garam pun takpe)
++ Agak-agak dah masak..kire dah siaplah tu..senangkan
++ Boleh makan dengan roti atau dengan nasi sebagai lauk sampingan

dikongsi oleh chef :: 16:46 :: 0 komen

Post / Read Comments