The Chef Diaries
January 19, 2007
S@us@ge Bertelur
** Ni resepi ciptaan aku sendiri..resepi org malas hehehe **Bahan-bahan4 btg sosej (potong menyenget)1 biji telur (dipukul)1 ulas bwg putih (dicincang)1 ulas bwg merah (dicincang)Sos tiram12 biji lada hitam (ditumbuk) yg serbuk pun boleh..tp x powerMarjerin (untuk menumis)Cara-cara++ Panaskan marjerin++ Tumis bawang yang dicincang hingga kekuningan++ Masukkan sosej, kacau seketika (takyah masak lama sgt pun)++ Masukkan telur yang telah dipukul dan kacau++ Tambahkan sos tiram dan serbuk lada hitam (takyah letak garam pun takpe)++ Agak-agak dah masak..kire dah siaplah tu..senangkan++ Boleh makan dengan roti atau dengan nasi sebagai lauk sampingan
dikongsi oleh chef ::
16:46 ::
0 komen

Post / Read Comments
